Pénzforgalom

Az MNB a Revolut litván leányvállalatának díjmódosításait kifogásolja

A társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

2021.03.18 04:16MTI

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgáltató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-t szerdán.

Megjegyezték: a társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál - az eddigi, százalékos mértékű díjon felül - meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek - ismertették. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében - tették hozzá.

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével.

A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére. Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.