Élelmiszerbiztonság

Az udvaron rángatóztak a haldokló állatok: Fejér megyei horrorvágóhidat függesztett fel a Nébih - megrázó videó

Vér, sár és kosz volt mindenütt.

2021.02.04 08:51MTI

Felfüggesztette egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután szakemberei rendkívül súlyos technológiai és higiéniai hiányosságokat találtak a létesítménynél - közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.

Kiemelték: a hivatal csaknem két tonna jelöletlen, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból.

Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben, a falakat, berendezési tárgyakat kosz borította, a helyiségben található eszközfertőtlenítők egyike sem működött - ismertették. Az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban - tették hozzá. A közlemény szerint a csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött, a szennyvíz a padozatra folyt.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat - jelezte a Nébih.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.