Adatvédelem

Csalók küldenek sms-t vagy e-mailt az Aldi nevében

A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez a cégnek nincs köze!

2021.01.22 10:00MTI

Csalók az Aldi nevében küldenek sms-ben vagy e-mailben értesítést a kereskedelmi lánctól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztelési programról, vélhetően adathalász céllal - tájékoztatta az MTI-t a vállalat pénteken.
     

A közleményben hangsúlyozták: a kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez a cégnek nincs köze, ezért arra kérik a felhasználókat, hogy ne kattintsanak a megadott linkre, ne adják meg felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.
    

A csalók a csomag érkezéséről tájékoztató sms-ben a telefonszám használóját arra kérik, hogy az sms-ben megadott linken ellenőrizze a küldeménnyel kapcsolatos információkat. Egy másik típusú sms-ben az Alditól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót, és adatai megadását kérik, a megtévesztő e-mailekben pedig tesztelési programra hívják a felhasználókat - közölte a cég.
    

A felhasználók a kereskedelmi lánc által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag a vállalat saját csatornáin, honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán tájékozódhatnak - hívta fel a figyelmet az Aldi.
    

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 147 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és közel 4200 főt foglalkoztat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.