Üzlet

A tulajdonosváltás nem érinti az Aegon Magyarország ügyfeleit

Az Aegon Magyarország a jövőben a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik.

2020.12.01 03:30MTI

A tulajdonosváltás nem érinti az Aegon ügyfeleit - közölte az Aegon Magyarország.

Az Aegon Magyarország a jövőben a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik.

A tájékoztatás szerint az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ügyfélszerződései változatlan feltételekkel érvényesek, az ügyfelek kiszolgálása, és az új biztosítások értékesítése is az eddig megszokott rendben folytatódik.

Zatykó Péter, a társaság vezérigazgatója a közleményben elmondta, ügyfeleik változatlan kiszolgálásban részesülnek, az érvényben lévő biztosítási szerződések, ügyfélszámlák változatlan feltételekkel érvényesek. Az ügyfeleknek és a szerződéses partnereknek a tulajdonváltás miatt tehát nincs semmi teendőjük.

A közleményben kiemelték, az Aegon továbbra is minden biztosítását értékesíti, a szerződéskötés folyamatos, az ügyfélkárok rendezése változatlan módon történik. A biztosításkötésben és a kárrendezésben részt vevő kollégák és partnerek személyében nincs változás.

Az adásvétel a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően valósul meg, várhatóan 2021 második felében. A hatósági engedélyezésig az Aegon neve nem változik. A hatósági engedélyezést, a tulajdonosváltozás megtörténtét követően valamennyi szerződés változatlan feltételekkel marad érvényben, de már az új tulajdonos márkaneve alatt teljesíti majd szolgáltatásait a társaság - írják a közleményben.

A bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) 30 országban van jelen, a régió legnagyobb biztosítási csoportjaként kínál szolgáltatást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.