Üzlet

15 milliárdért vette meg egy kanadai játékgyár a Rubik-kockát

A Spin Master 50 millió dollárt fizetett a játékot tulajdonló cégért.

2020.10.28 11:50ma.hu

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget; az ügylet január 4-én zárul le – írta a Telex.hu a Huffington Post hírére hivatkozva.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. Mint ismeretes, Rubik a magyar származású brit üzletemberrel, Tom Kremerrel együtt vitte sikerre a játékot.

Az 1994-es alapítású Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője; tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég gyakorlatilag folyamatosan vásárol fel a Rubik-kockához hasonló játékokat.

A felvásárlás hírét a kockajáték kitalálója, Rubik Ernő is kommentálta, mint mondta: izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Azt még nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a Rubik Brandből, illetve, hogy mennyiben részesedik a vételárból.

A Rubik-kocka piacra kerülése óta világszerte több mint 350 milliót adtak el belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.