Gazdaság

Csökkent a magyar állam befolyása a Mol Nyrt.-ben

A Mol Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

2020.08.20 01:30MTI

A magyar állam szavazati jogának arány a Mol Nyrt.-ben 15,24 százalékról 5,24 százalékra csökkent, ezzel egy időben a Maecenas Universitatis Corvini Alapítványé 10 százalékra nőtt - közölték a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A közlemény szerint a magyar állam szavazatainak száma 124 millió 920 ezer 950 szavazatról 42 millió 978 ezer 004 szavazatra csökkent, az alapítványé 81 millió 942 ezer 946 darabra nőtt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és az alapítvány tájékoztatta a társaságot arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozási programjának és a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány oktatási tevékenységének támogatásáról szóló törvény alapján augusztus 18-án került az alapítvány tulajdonába az állam tulajdonát képező 81 millió 942 ezer 946 darab Mol törzsrészvény.

A Mol Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírok szerdán némi csökkenés után 1719 forinton zárták a kereskedést. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyamuk 3090, a legalacsonyabb 1510 forint volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.