Ellátás

Angliából visszacsábított orvosokkal, ultramodern eszközökkel nyitott meg egy új, magán orvosi központ

A központban nincsenek többhetes várólisták, a diagnosztikai részleg általában 24 órán belül tud időpontot adni a szükséges vizsgálatokra. Amit a magyar kormánynak nem sikerül megcsinálni, azt egy vállalkozónak igen?

2020.07.26 13:21ma.hu

Folyamatosan figyelve a magyar egészségügyről szóló híreket és közösségi bejegyzéseket, illetve az utóbbi időszak forrásátcsoportosításait, szinte meghökkentő, hogy összesen 30 szakorvosi területtel, járó- és fekvőbeteg ellátással, teljes képalkotó és labordiagnosztikával, új sürgősségi szolgáltatással, valamint összesen 70 fős orvosgárdával várja a betegeket egy új egészségügyi komplexum.

A fejlesztés 3 milliárd forintba került, és mintegy tíz év alatt várnak megtérülést, idén körülbelül egymilliárd forintos forgalmat terveznek, az orvosok versenyképes fizetést kapnak.

Az üzleti modellt a korszerű betegellátásra alapozzák, az első vizsgálatra egy órán belül sort kerítenek, és négy órán belül megtörténik az ellátás. A központban két műtő és 15 ágyas fekvőbetegszolgálat, ortopédiai és kardiológiai központ is működik. Előbbi már május óta működik, míg a kardiológiai központban a tesztüzem kezdődött el diagnosztikai és szűrővizsgálatokkal (kardio CT, szív MR) és privát pacemaker-ambulanciával.

A gasztroenterológiai központban hasi ultrahangot, CT-t és szükség esetén MR-t is alkalmaznak. Az ortopédiai központban izomátvágás nélküli csípőprotézis műtéteket is végeznek, és minimál invazív műtéti technikákat a térdprotézis műtéteknél is alkalmazzák.

A megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet a központ, amely saját laboratóriumi háttérrel is rendelkezik.

"A hazai privát piacon egyedülálló sürgősségi szolgáltatást vezettünk be, ahol az akut betegséggel vagy sérüléssel érkező páciensek ellátását végzik" - mondta Wáberer György többségi tulajdonos.

"A Walk-In Centerben egy órán belül megvizsgálják a beteget, majd szakszerűen ellátják a hirtelen fellépő, nem életveszélyes, de gyors orvosi ellátást igényló egészségügyi problémákat, a beteg ellátása legfeljebb négy órán belül befejeződik" - tette hozzá Mári Róbert, a központ ügyvezető igazgatója.

A központban nincsenek többhetes várólisták, a diagnosztikai részleg általában 24 órán belül tud időpontot adni a szükséges vizsgálatokra.

Ami a magyar kormánynak nem sikerül, azt egy vállalkozó simán meg tudja csinálni? Ennek alapján nem lehet tudni, hogy a magyar kormány szándékosan tartja-e a magyar egészségügyet a minimum alatt, hogy az ilyen magánkórházak meg tudjanak élni, vagy egyszerűen ilyen szerencsétlenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.