Gazdaság

Heti elemzéseket és riasztási információkat tesz közzé új online felületén a NAK

A felületen több térkép is látható lesz, az egyik a betöltéskor érvényes riasztásokat mutatja, egy másik pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat következő hét órára érvényes riasztásait összesíti.

2020.07.03 00:30MTI

Heti elemzéseket és riasztási információkat tesz közzé új online felületén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - mondta Kocsis Áron, a NAK jégkármérséklő rendszerének üzemeltetési vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a felületen közölt elemzésekben az elmúlt hét meteorológiai eseményeit foglalják össze, heves zivatarok esetén pedig napi figyelmeztetéssel is jelentkeznek az oldalon.

A felületen több térkép is látható lesz, az egyik a betöltéskor érvényes riasztásokat mutatja, egy másik pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat következő hét órára érvényes riasztásait összesíti. A felület hasznos információkkal szolgál majd a jégkármérséklő rendszer üzemeltetőinek is - fűzte hozzá. Az országos lefedettséget nyújtó, 986 talajgenerátorból álló jégkármérséklő rendszer garantálja a lehulló jégszemcsék méretének csökkentését - mondta a rendszer üzemeltetési vezetője.

Hangsúlyozta: a jégkármérséklő rendszer kiépítésének költségei bőven megtérültek a rendszer kétéves üzemeltetése alatt. A jégkárok felére csökkentek, amely több tízmilliárd forint megtakarítást jelent az országnak - ismertette Kocsis Áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.