Közmű

Az NKM-elosztók ügyfelei már online is diktálhatják éves mérőállásukat

Már online is rögzíthetik éves mérőállásukat az NKM áram- és két földgázhálózati társaságának felhasználói.

2020.06.04 21:30MTI

Az NKM csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás leolvasása a területileg illetékes elosztóhálózat feladata. Annak érdekében, hogy az elszámolószámlák ne kizárólag becslésen alapuljanak a mérők hivatalos leolvasásának szüneteltetése miatt, az NKM új, online felületet alakított ki, amelyen keresztül ügyfelei kényelmesen rögzíthetik aktuális éves mérőállásukat.

Az újonnan kialakított felületen a fővárosi és néhány környező település ellátását biztosító NKM Földgázhálózati Kft., a Dél-Alföld villamosenergia-ellátását biztosító NKM Áramhálózati Kft. és az Északnyugat-Magyarországon és a Dél-Alföldön működő NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. felhasználói adhatják meg az éves mérőállásukat. Ezen a weboldalon kizárólag az éves mérőállás diktálására van lehetőség, a havi mérőállás rögzítését a továbbra is megszokott módon kell elvégezni.

Az NKM elosztótársaságai arra kérik ügyfeleiket, hogy ha most esedékes az éves leolvasásuk, a leolvasások szüneteltetése alatt rögzítsék mérőállásukat, így működjenek közre abban, hogy az éves elszámoláshoz minél pontosabb adat álljon rendelkezésre a valóságosan elfogyasztott energia mennyiségéről.

Az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás fogadására kialakított weboldal címe: https://www.nemzetikozmuvek.hu/evesleolvasas. Itt mindhárom érintett elosztótársaság ügyfelei rögzíteni tudják a pontos mérőállásokat az "Éves mérőállás diktálása" menüpont alatt.

Az új weboldalon történő diktálás mellett az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. és az NKM Áramhálózati Kft. ügyfeleinek további lehetőség, hogy a leolvasással megbízott társaság telefonos megkeresésekor diktáljanak - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.