Koronavírus

Július elején indítja újra menetrendszerinti járatait a román Blue Air

Július elején indítja újra fokozatosan menetrendszerinti járatait a Blue Air román diszkont légi társaság, amely a második legnagyobb piaci szereplő a romániai piacon.

2020.05.25 22:30MTI

A vállalat hétfői közlése szerint figyelembe veszik a hatósági rendelkezéseket, a járatok száma kezdetben korlátozott lesz. Emlékeztettek, hogy a Blue Air jelenleg Dublinba működtet járatot kérésre, emellett chartereket is indít, amennyiben van erre igény. Közölték, hogy amennyiben feloldják a hatósági korlátozásokat, a Blue Air először Belgiumba, Dániába, Finnországba, Franciaországba, Németországba, Írországba, Izraelbe, Olaszországba, Nagy Britanniába, Norvégiába, Spanyolországba és Svédországba indít gépeket. Emellett Olaszországban és Ciprusban belföldi járatokat is indítanak.

A Blue Air március 17-én állította le menetrendszerinti járatait, majd április elején 42-45 millió euró értékű kedvezményes hitelt kért a román kormánytól, amelynek felvételét a bukaresti kabinet április 23-án jóváhagyta. A vállalat kényszerszabadságra küldte dolgozóinak 90 százalékát, és kidolgozott egy üzleti tervet, amely a jelenlegi új helyzetet figyelembe véve próbálja átvezetni a vállalatot a jelenlegi nehéz helyzeten, miután a koronavírus-járvány keményen sújtotta a légi közlekedési piacot.

A Blue Air Románia második legnagyobb légitársasága, 2018-ban 5 millió utast szállított. Első helyen a Wizz Air áll 8,3 millió utassal, harmadik a román állami Tarom, amely 2,7 millió utast szolgált ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.