Koronavírus

Május végére jelentősebb számú szállásfoglalás várható

Jelenleg a piac nagy része még kivár.

2020.05.11 23:30MTI

Május végére várható jelentősebb számú foglalás a turizmusban, és a főszezon kilátásairól is majd csak akkor lehet biztosabbat mondani - vélekedett Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetségének (MTDMSZ) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Jelenleg a piac nagy része még kivár. A korlátozó intézkedések a napokban fellazultak a vidéki lakosok számára, de a tapasztalatok szerint az emberek 2-3 hetet várnak még a foglalással - tette hozzá.

Mindenki abban reménykedik, hogy a főszezonban a belföldi turizmus talpra áll - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy biztosnak tűnik egy új típusú kereslet megjelenése.

Változni fognak a fogyasztói szokások és a belföldi turisztikai térségeknek néhány héten belül olyan stratégiákkal kell előállniuk, amelyek képesek lesznek ezeket az új típusú keresleteket megszólítani - fűzte hozzá Semsei Sándor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.