Madárinfluenza

Nébih: Békés megyében is szűrik a baromfikat

A madárinfluenza március 25-i megjelenése óta összesen 241 gazdaságban észlelték a betegséget Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében.

2020.05.05 10:43MTI

A jelenleg korlátozás alatt nem álló baromfiállományokat is szűrik Bács-Kiskun, Csongrád és most már Békés megyében is - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden.

Az intézkedés célja a madárinfluenza vírus terjedésének megakadályozása. Ezekről a területekről az ország bármely részébe irányuló szállításokat - függetlenül attól, hogy azonnali vágás vagy továbbtartás céljából történik - 48 órával a szállítás előtt egy vizsgálatnak kell megelőznie. A szállítmány elindításához nem kell megvárni a laboreredményt, amennyiben az azt megelőző klinikai vizsgálat kedvező eredménnyel zárult. Az intézkedés a naposbaromfi-kihelyezésekre nem vonatozik a közlemény szerint.

A madárinfluenza március 25-i megjelenése óta összesen 241 gazdaságban észlelték a betegséget Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.