Élelmiszerbiztonság

Veszélyes étrendkiegészítő kapszulát hív vissza a Nébih

Súlyos egészségkárosodást okozhat.

2020.04.28 19:33MTI

Egészségkárosodási kockázat miatt minőségmegőrzési időre tekintet nélkül kivonatja a forgalomból a férfiaknak készült Boom Boom Extra megnevezésű növényi kivonatokat tartalmazó étrendkiegészítő kapszulát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - jelent meg a hivatal honlapján kedden.

Közleményük szerint a Nébih két különböző weboldalon internetes próbavásárlást végzett a Boom Boom Extra megnevezésű étrend-kiegészítő kapszulából.

A laboratóriumi vizsgálat Avanafil gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a Kínából származó termékekből. Az étrend-kiegészítő terápiás mennyiségben tartalmaz impotencia kezelésére alkalmas Avanafilt, így súlyos egészségkárosodási kockázatot jelent.

Kiemelték, hogy az étrendkiegészítők az Európai Unióban érvényes és a magyarországi szabályozás szerint is élelmiszernek minősülnek. Gyógyszerhatóanyag felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, továbbá az ezen hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

Közölték: a dobozonként két kapszulát tartalmazó termék forgalmazója a Perome S.R.O., amelynek címe: 943 01 Stúrovo, Hlavná 22.

A Nébih felhívja figyelmet arra, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért fogyasztása kerülendő. Amennyiben bárki észleli a termék forgalmazását, kérik, hogy jelezze a Nébih Zöld Számán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.