Önkormányzat

Több mint félmilliárd forintból folytatódik Sopron belvárosának fejlesztése

Mintegy 540 millió forintból folytatódik Sopron belvárosának fejlesztése, a felújítás az Ötvös utca és a Széchenyi tér között várhatóan ez év végén fejeződik be.

2020.04.25 23:30MTI

A munkálatok a páratlan oldalon kezdődnek el a vízi közművek építésével. A meglévő szennyvíz- és csapadékcsatornát kibélelik, majd az épületeknél új bekötőcsöveket és aknákat alakítanak ki. A páros oldalon a közműépítés várhatóan májusban indul. Mindkét oldalon megújulnak a vízbekötések is.

A burkolat megegyezik majd a várkerület korábbi felújítása során használttal, és a korábbihoz hasonló növényzetet helyeznek ki.

A beruházás miatt az utat július végétől szeptember elejéig lezárják az érintett szakaszon, a közepén ugyanis cserélik a vízvezetéket.

Forgalomlassító szigetet, új buszöblöket és útszegélyeket alakítanak ki, felújítják az úttestet, az élelmiszerbolt előtt pedig áruszállításra kijelölt parkolóterületet jelölnek ki. A járda szélesebb lesz, az új burkolatok kiépítése szeptemberben kezdődik.

Megújítják a közvilágítást, emellett új padokat, szemetesedényeket és kerékpártárolókat is kialakítanak.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával valósul meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.