Koronavírus

Bank360.hu: százezrek folytatják hiteleik törlesztését

A hitelesek mintegy 20-30 százaléka élt már a törlesztés folytatásának lehetőségével.

2020.04.14 11:49MTI

Százezrek folytatják hiteleik törlesztését a moratórium ellenére a Bank360.hu összesítése szerint.

A szakportál keddi, banki információk alapján közölt tájékoztatása szerint a hitelesek mintegy 20-30 százaléka élt már a törlesztés folytatásának lehetőségével.

A Bank360.hu felidézte, hogy a moratórium életbe lépése után végzett online felmérésük szerint a hitelszerződéssel rendelkező adósok 49 százaléka nem szeretne élni a törlesztési moratóriummal. A felmérést csaknem 1250, hitelszerződéssel rendelkező ügyfél bevonásával végezték. A válaszok szerint az egy hitelt törlesztők 54 százaléka mondana le a moratóriumról, a több kölcsönt is fizetők közül ugyanakkor csak 38 százalék látja biztosítottnak a törlesztést, a többség tehát ebben az esetben inkább kihasználná a moratóriumot.

A kormány a koronavírus világjárvány nemzetgazdasági hatásainak mérséklése érdekében március 19-én rendelkezett arról, hogy a hitelekre a bankok az év végéig fizetési haladékot, moratóriumot biztosítsanak a lakossági és a vállalati ügyfeleiknek is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.