Koronavírus-járvány

Miért kell a boltban is maszkot hordani? - videó

Így terjed a láthatatlan vírus egy szupermarketben.

2020.04.13 18:01ma.hu

Bármennyire is sikerült bespájzolni ételből-italból, néha mégiscsak muszáj boltba menni, hiszen nem lehet mindenre előre gondolni. Ám hiába a felmatricázás a bolt padlóján, hiába mondja be rendszeresen a hangosbeszélő, hogy tartsunk távolságot, számtalan ember feledkezik bele a vásárlás során abba, hogy járványügyi helyzet van, és úgy viselkedik, ahogy szokott.

Pedig még ez sem nyújt kellő védelmet egy számítógépes szimuláció szerint, amely a levegőbe jutó vírusok terjedését mutatja. Egyetlen köhögéssel olyan mértékben tudnak szétszóródni a kórokozók, hogy nem is gondolnánk! Hiába hagyja el a helyiséget a fertőzött személy, „nyomai” még órák múlva is ott maradnak, lesben várva, hogy tovább terjedjen a megbetegedés.

A videón jól látni, hogy a vírusok egy része alul (sárga) marad, és megül a sorok között, míg másik része (kék) felhőt alkotva tör előre, terjedve át a többi sora.

Tehát, ha boltba megyünk, viseljünk kesztyűt, maszkot, és a lehető leggyorsabban végezzünk a vásárlással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.