Koronavírus

Nébih: a tenyésztők átmenetileg nem szállíttathatnak Olaszországba kutyát és macskát

Az állatok adás-vételét a kijárási tilalom sem teszi lehetővé.

2020.04.07 20:08MTI

Miután az olaszországi kisállat-kereskedések a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak, Magyarországól sem lehet oda szállítani macskát és kutyát értékesítésre, az állatok adás-vételét a kijárási tilalom sem teszi lehetővé - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel, miután egyeztetett az olasz hatósággal.

Hozzátették, hogy a legális kereskedelem feltételeinek hiánya miatt a magyar állategészségügyi hatóság további intézkedésig megtiltja kereskedelmi célú kutya és macskaszállítmányok indítását Olaszországba.

A Nébih azt javasolja az állatszállítással foglalkozó vállalkozásnak (akár haszon-, akár kedvtelésből tartott állatról van szó), hogy kísérjék figyelemmel a https://portal.nebih.gov.hu/koronavirus-szallitas oldalon elérhető információkat, vagy forduljanak a hivatal ügyfélszolgálatához, az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.