Koronavírus

Londoni elemzők: most már biztos a 2009-es válságnál mélyebb globális recesszió

A londoni elemzői közösség legfrissebb előrejelzései szerint most már bizonyosra vehető, hogy az új koronavírus okozta járvány a 2008-2009-es globális pénzügyi válságnál mélyebb recesszióba sodorja az idén a világgazdaságot.

2020.04.02 15:10MTI

A Bank of America pénzügyi szolgáltató csoport kutatási részlege (BofA Global Research) csütörtökön Londonban bemutatott új, régiókra lebontott előrejelzési csokrában közölte: az általa eddig várt 0,3 százalékos növekedésről meredek negatív korrekcióval 2,7 százalékos visszaesésre módosította a világgazdaság idei egész évi teljesítményére szóló prognózisát.

A ház londoni elemzői szerint ez számottevően rosszabb eredmény lenne a több mint egy évtizeddel ezelőtti globális válságot kísérő recessziónál, és ennek fő oka az, hogy sok országban a döntéshozók és a lakosság sem vonta le azt a tanulságot a Kínában történtekből, hogy a járvány leghatékonyabb ellenszere a szigorú kijárási korlátozások gyors elrendelése.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.