Járvány

Koronavírus - Egyműszakos munkarendre tér át szolnoki üzemében a Stadler

Különleges munkarendet vezet be a Stadler cég a szolnoki kocsiszekrény üzemében március 23-tól április 17-ig.

2020.03.20 12:57MTI

A termelőtevékenységet végző munkatársak - néhány részterület kivételével - az eddigi kétműszakos munkarendről egyműszakos munkarendre térnek át, és ehhez igazodik a termelést támogató területek munkaidő-beosztása is - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidőkeretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez.

Az üzem területén a naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával jelentősen csökkenhet a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma. A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatók és fenntarthatók legyenek - írják a közleményben.

Az MTI érdeklődésére a Stadler közölte, tavalyi a szolnoki üzem árbevétele rekordot ért el, 26,8 milliárd forint volt. Az üzemben 560 kocsiszekrényt gyártottak, az idén 630 kocsiszekrény előállításával számolnak. A különleges munkarend az intézkedés bejelentett időtartamára nagyjából 50 százalékös kapacitáscsökkenést jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.