Járvány

Koronavírus - A Közbeszerzési Hatóság soron kívül intézi a sürgős beszerzéseket

Soron kívüli szakmai támogatást biztosítanak a felmerülő beszerzési igények megvalósítása során az ajánlatkérőknek.

2020.03.18 11:23MTI

A koronavírus miatt megnövekedett sürgős egészségügyi beszerzéseket a Közbeszerzési Hatóság soron kívüli ügyintézéssel támogatja - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

Hangsúlyozzák, a Közbeszerzési Hatóság kiemelt célja, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli beszerzéseket mielőbb, a közbeszerzési jogszabályoknak megfelelően lebonyolítsák, ezért soron kívüli szakmai támogatást biztosítanak a felmerülő beszerzési igények megvalósítása során az ajánlatkérőknek.

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közleményben hangsúlyozta, a sürgős eljárást igénylő kérdések, ügyek száma növekszik, ezért valamennyi szervezeti egységüknek biztosították a kiemelt feladatkezelést.

Eddig jellemzően egészségügyi intézmények részéről merült fel sürgős beszerzési igény, várhatóan ezek száma a következő napokban jelentősen nőni fog - mutatott rá a hatóság elnöke.

A közleményben felidézik, hogy kedden rendkívüli sürgősségre alapozva indított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást egy egészségügyi szervezet gépek, fertőtlenítő szerek, védőeszközök, tesztek beszerzésére.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke közleményben tájékoztatta a veszélyhelyzettel kapcsolatos beszerzések megvalósításában közreműködő ajánlatkérőket a szakmai támogatásáról.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.