Járvány

Koronavírus - Az energiaellátás biztonsága érdekében további lépéseket tesz az E.ON

A vállalat ideiglenesen leállítja egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit.

2020.03.16 17:06MTI

Az áram- és gázszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az E.ON további biztonsági óvintézkedéseket vezet be - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A vállalat ideiglenesen leállítja egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit. Amely területeken lehetséges, ott a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető a gáz- és áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes.

Elektronikus vagy postai úton intézhető az új bekapcsolási igények, a teljesítménybővítési igények benyújtása, a kiviteli tervek és dokumentációk egyeztetése, illetve a tervfelülvizsgálat.

Felfüggesztették az energiaellenőrzéseket, az ügyfélcserét követő ellenőrzéseket, valamint a gázmérő- és nyomásszabályozó cseréket.

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett, de az előzetes ütemterv szerint történik a fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és az új bekapcsolások, a vezetéképítések és ezek tervezési munkái, az üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások, a műszaki átadás-átvétel, a szakfelügyelet biztosítása, valamint az alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése.

Az E.ON partnerei továbbra is elvégzik az árammérőórák cseréjét, valamint az időszakos áram- és gáz mérőóra-leolvasásokat.

A közleményben ugyanakkor kiemelték: ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az E.ON szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére.

Ahol lehetséges, az E.ON otthoni munkavégzést rendelt el.

Az E.ON közleményében felidézte: már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja, és vállalta, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.