Termékteszt

Simlis virsliket buktattak le a fogyasztóvédők

Volt, amelyikben allergén is volt, és még csak fel sem tüntették.

2019.12.27 10:07MTI

A közelgő szilveszterre tekintettel 22 féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól.

Az ITM pénteki közleménye szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség-, a sótartalmat, valamint a szójamentességet vizsgálta.

A kétfajta, nem megfelelőnek bizonyult virsli közül az egyik zsírtartalma meghaladta, fehérjetartalma pedig nem érte el a címkén feltüntetett értéket. A másikban minimális mennyiségben ugyan, de kimutatható volt a szójafehérje jelenléte, amely azonban sem az összetevők felsorolásában, sem figyelmeztetés formájában nem szerepelt a csomagoláson. A szója allergén összetevő, ezért feltüntetése kötelező - írták.

A tájékoztatással kapcsolatos hiányosságok megtévesztő gyakorlatnak minősülnek, ezért a fogyasztóvédelmi hatóság eljárást indított, a gyártókat a valósághoz hű címkék elhelyezésére kötelezi.

A vizsgált virslik adatai IDE KATTINTVA érhetők el.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.