Pénzügyek

Milliókkal is nőhet több állami intézmény vezetőjének fizetése

Ha az Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatát.

2019.12.05 08:21Ma.hu

Milliókkal emelkedhet több állami intézmény vezetőjének fizetése, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatát. Havonta bruttó 4-millió forintot kereshet a Gazdasági Versenyhivatal, illetve az Energia Hivatal vezetője, de csaknem ennyit utalnak majd az Alkotmánybíróság elnökének is. Az ellenzék szerint mindaddig nem szabadna duplájára emelni a vezetői fizetéseket, amíg a közalkalmazottak éppen csak a bér-minimumot keresik meg. A kormány szerint: ez a béremelés az intézmények függetlenségének erősítéséről szól.

A Miniszterelnökség szerint a törvényjavaslatban szereplő béremelés a kormánytól független alkotmányos intézményekről szól, melyek vezetőinek fizetése évek óta változatlan. Ráadásul lehetőség lesz arra is, hogy a beosztottak bére is emelkedjen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.