Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Megvalósult a LightPort Kft. vezetésével megvalósuló a "Prototípus gép fejlesztése a LightPort Kft-nél" című pályázati projekt.

2019.11.25 16:00ma.hu

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával a „Prototípus fejlesztése a LightPort Kft-nél” című, „VEKOP-2.1.7-15-2016-00558” azonosítószámú projekt keretén belül valósul meg.

A Projekt összköltsége 119 484 000 Ft, azaz száztizenkilencmillió-négyszáznyolcvannégyezer forint. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 62.45 %-a, de legfeljebb 74 622 600 Ft, azaz hetvennégymillió-hatszázhuszonkétezer-hatszáz forint.

A projekt célja: A projekt könnyen üzembehelyezhető és integráltható, költséghatékony, környezettudatos szempontokat figyelembe vevő – közúti adatgyűjtő prototípus gép fejlesztése. A Projekt megvalósulásában a Közlekedéstudományi Intézet, mint tudományos tanácsadó és adatgyűjtő partner vett részt.


Projekt eredményeképp kialakított megoldás üzleti neve:

AI képfelismerésen alapuló közúti létesítmény menedzsment rendszer

Felhasználók:
Közút kezelő szervek, Városüzemeltetők, Létesítmény gazdálkodók

Felhasználási cél:
közúti, közterületi létesítmény elemek rendszeres ellenőrzésének és automatizált feladatkiosztáson alapuló karbantartásának támogatása.

A projekt megvalósítása során a kialakított rendszeren felül megvalósult egy olyan kiadvány szerkesztése és nyomtatása, amely a fejlesztett területeket, rendszert szakmai szempontból egyaránt bemutatja a hozzá értőknek a meglévő és leendő partnereknek. A prototípus gépek segítik az adott rendszer fejlesztés adatgyűjtését, feldolgozását.

A kedvezményezettnek lehetősége nyílt kiállítóként megjelenni egy szakmai kiállításon (Automotive Hungary) 2019 októberében. Majd ezt követően látogatóként a 2019. november 28-29 -én megrendezésre kerülő We Are Developers kongresszuson jelenik meg Bécsben, ezzel olyan tapasztalatot és lehetőséget szerezve, ami a piacra lépésben és maradáson támogatja, meglévő és leendő partnereket erősítve és szerezve. Megkezdődött továbbá mind a hazai, mind a külföldi partnerhálózat megerősítése, a projekt sikeresen megvalósult.

További információ:

LightPort Kft.
1024 Budapest, Keleti Károly utca 26
Email: info@lightport.hu Tel: +36 30 465 9653 / +36-30-9938008

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.