Élelmiszerbiztonság

Higanyt és arzént tartalmazó bébiételt vont ki a forgalomból a Nébih

A zöldségekkel és burgonyával gazdagított tonhalas termékből több hazai vállalkozáshoz szállítottak.

2019.11.19 07:38ma.hu
Forrás: Nébih

A cseh hatóság higanyt és arzént mutatott ki Hamánek márkájú bébiételben. A zöldségekkel és burgonyával gazdagított tonhalas termékből több hazai vállalkozáshoz szállítottak. A vizsgálat eredményéről az érintett tagállamok a RASFF-on keresztül értesültek. A Nébih haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett hazai cégekkel, és megbizonyosodott arról, hogy a vállalkozások mindegyike kivonta a forgalomból a terméket. A gyors intézkedésnek köszönhetően a kereskedelemben már nem elérhető a hiányos jelölésű 2019-es gyártás. A gyártó mindeközben további Hamánek tonhalas termékét is kivonta a forgalomból - írja honlapján a Nébih.

A cseh hatóság kockázatbecslése szerint a Hamánek tonhalas bébiételekből az ajánlott fogyasztási mennyiség maximum 1 üveg/hét, ezért a cég leveszi termékeit a polcokról és kiegészíti azok címkéjét a fenti információval, tájékoztattak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.