Innováció

Az elmúlt négy év legjobb kortárs textiljeiből nyílik kiállítás Budapesten

Az eddigi fejlesztés során mintegy 150 minta és színvariációból álló prototípuskollekció jött létre.

2019.10.21 02:30MTI

Külföldi és magyar kortárs textilművészeknek az elmúlt négy évben készült legjobb munkáit vonultatja fel a IV. Texhibition című kiállítás, amely október 25-én nyílik a Fuga Budapesti Építészeti Központban.

A kortárs textil legjobbjaiból álló válogatásban a magyarok mellett két cseh és két lengyel textilművész mutatkozik be - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A kiállításon az utóbbi négy év lakástextil-fejlesztéseiből rendezett válogatás lesz látható, amelyben csaknem 30 textiltervező és több textilgyártó vett részt.

A november 11-ig nyitva tartó tárlat a különféle generációkhoz tartozó, eltérő stílust és tervezői attitűdöt képviselő alkotók legkülönfélébb technikákkal elkészített lakástextiljeiből ad ízelítőt. Az eddigi fejlesztés során mintegy 150 minta és színvariációból álló prototípuskollekció jött létre, amelyet a projektben részt vevő tervezők szabadon felhasználhatnak, illetve hosszú távon közösen keresik a további értékesítési, fejlesztési lehetőségeket, nemzetközi kapcsolatokat.

A kiállítást a világhírű Wiener Werkstätte cég alapítójának leszármazottja, a cég 1985 és 2012 közötti tulajdonosa, Reinhard Backhausen nyitja meg.

A kezdeményezést Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező 2015-ben indította útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon korábban vezető szerepet betöltő iparágra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre, emellett elősegítse a gyártók és tervezők közötti párbeszédet, valamint hozzájáruljon a piaci alapú együttműködések létrejöttéhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.