Világgazdaság

Megugrott Svájc óraexportja

Jelentősen nőtt Svájc óraexportja szeptemberben éves összevetésben, jóval nagyobb mértékben, mint augusztusban.

2019.10.20 13:36MTI

A svájci óraipari szövetség honlapján szereplő adatok szerint a szeptemberi kivitel értéke 1,820 milliárd frank volt, 10,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Augusztusban szerényebb, 1,5 százalék volt a növekedés.

Szeptemberben a svájci órák legfontosabb exportpiacain vegyesen alakultak az eladások.

Az augusztusi 12,7 százalék esés után szeptemberben 4,6 százalékkal, 196,7 millió frankra csökkent a svájci órakivitel Hongkongba, miközben az Egyesült Államokba 14,7 százalékkal, 214,8 millió frankra emelkedett a múlt hónapban. Ezzel az Egyesült Államok már a második egymást követő hónapban volt a svájci óragyártók legnagyobb exportpiaca, ami 2010 óta folyamatosan Hongkong volt.

Az óraexport Kínába 26 százalékkal, 162 millió frankra, Japánba 31,6 százalékkal, 146,8 millió frankra, Szingapúrba 20,5 százalékkal, 109,5 millió frankra, Nagy-Britanniába pedig 0,6 százalékkal, 122,1 millió frankra emelkedett.

Erre a hat piacra került a svájci órák közel a fele, ahol átlagosan 12,5 százalékkal nőtt a svájci órák exportja szeptemberben.

Az első kilenc hónapban Svájc 15 milliárd 924 millió frank értékben adott el órákat külföldön, ami 2,8 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Svájc tavaly 21 milliárd 173 millió frank értékben exportált órákat, ami 6,3 százalékos növekedés a megelőző évhez képest, amikor a bővülés szerényebb, 2,7 százalék volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.