Fogyasztóvédelem

Iskolaszereket vizsgált az ITM, itt az eredmény

Az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálata a gyermekek egészségének védelme, az egészségkárosodás elkerülése miatt szükséges.

2019.08.27 11:18MTI

A szeptemberi iskolakezdés előtt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált vegyipari laboratóriuma húsz színespapír, tempera- és pasztellkréta-készlet ólom-, réz- és kadmium tartalmát vizsgálta, minden ellenőrzött termék megfelelt az előírásoknak - közölte az ITM kedden az MTI-vel.

Kiemelték, az iskolaszerekben esetleg előforduló, szemmel nem látható veszélyes nehézfémek vizsgálata a gyermekek egészségének védelme, az egészségkárosodás elkerülése miatt szükséges.

A közlemény idézte Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárt, aki kifejtette: az évről évre rendszeresen elvégzett laboratóriumi ellenőrzés eredménye, hogy minden vizsgált iskolaszer biztonságosnak minősült, így nem volt szükség fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megindítására.

A minisztérium továbbra is folyamatosan figyeli a tanszerek biztonságosságát az elért magas szint fenntartása, az iskolások védelme érdekében - írták.

Az ellenőrzött termékek tételes listája a kormany.hu honlapon belül az ITM oldalán érhető el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.