Tőzsde

BÉT - Felfüggesztették a 4iG-részvények tőzsdei kereskedését

Olyan tájékoztatást tettek közzé, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általuk kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

2019.07.09 10:45MTI

Felfüggesztette a 4iG Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója keddre - tette közzé a BÉT a honlapján.

Az indoklás szerint a 4iG kedden arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy július 9-én olyan tájékoztatást tettek közzé, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általuk kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

Amennyiben a kibocsátó értékpapírjainak kereskedését befolyásoló információ a felfüggesztés időtartamának vége előtt a tőzsdei szabályoknak megfelelően nyilvánosságra kerül, a tőzsde vezérigazgatója a törzsrészvények és a kapcsolódó származtatott eszközök kereskedését határozattal visszaállíthatja.

Megállapdott a 4iG és a Magyar Telekom a T-Systems eladásáról

A 4iG megállapodást írt alá a Magyar Telekom Nyrt.-vel a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról - közölte a 4iG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems Magyarország kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát.

Délben visszaállították a 4iG kereskedését a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója visszaállította a 4iG tőzsdei kereskedését 2019. július 9-én 12 órától - közölte a BÉT kedden a honlapján.

Kedden reggel a BÉT vezérigazgatója azért függesztette fel a 4iG Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, mert a 4iG azt közölte, hogy július 9-én olyan tájékoztatást tesz közzé, amely jelentős mértékben befolyásolhatja az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát, ezért kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

A két társaság kedden délelőtt a BÉT honlapján tett közzé, hogy a 4iG és a Magyar Telekom Nyrt. megállapodást írt alá a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásáról. A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja a T-Systems Magyarország részvényeit. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems Magyarország kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.