Közlekedés

Új közösségi robogómegosztó indul a fővárosban

A szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető.

2019.07.03 16:29MTI

Jövő héttől ogre&co néven elektromos robogókból álló, új közösségi közlekedési szolgáltatást indít Budapesten az ogreco Kft. - közölte a magyar tulajdonú cég szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a szolgáltatás 100 elektromos robogóval indul, és először a belvárosi közlekedésben lesz elérhető.

Az MTI kérdésére azt írták: a tervezett árbevételt üzleti titokként kezelik. A flotta bővítésével később a Nagykörúton kívüli területeken is elérhető lesz a szolgáltatás.

A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A letöltés és az online regisztráció után a felhasználók az applikáció térképének segítségével tudják majd kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet.

Közölték: a robogók végsebességét 43 kilométer/órára korlátozták a megengedett legnagyobb, 45 kilométer/órás sebességről, mert a tapasztalatok szerint a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 kilométer/órára van hangolva, így kevesebb lehet a várakozás a robogókkal.

A tájékoztatás szerint az ogremobilok használatát perc és kilométer alapon számolja el a szolgáltató, és nincs havi díja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.