Nébih

Jelölés és zárjegy nélküli pálinkát árult egy budapesti zöldséges - videó

Az ellenőrök a tételeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból.

2019.06.26 19:35ma.hu

Egy elsősorban zöldséget és gyümölcsöt forgalmazó, budapesti kiskereskedelmi egységben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. A vizsgálat során az ellenőrök 24 palack, összesen 12 liter jelöletlen, nem nyomon követhető pálinka terméket találtak, amit azonnali hatállyal kivontak a forgalomból.

Az ellenőrök – a palackokon lévő megnevezés szerint – az alábbi pálinka tételeket zárolták a helyszínen: Házi Szeder Pálinka, Erdélyi Áfonya Pálinka, Erdélyi Áfonya Pálinka (ágyas, színes), Házi Eper Pálinka, Házi Eper Pálinka (ágyas, színes), Házi Barack Pálinka, Házi Meggy Pálinka, Házi Málna Pálinka, Házi Cseresznye Pálinka, Házi Szőlő Pálinka, Házi Alma Pálinka, Házi Egres Pálinka, Házi Chilis Pálinka

Az összesen 13 különböző típusú pálinka sem zárjeggyel, sem a pálinkára vonatkozó kötelező jelölésekkel nem rendelkezett, továbbá a nyomon követést biztosító adat hiányában annak eredete sem volt megállapítható.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.