Pénzügyek

Lemaradt a tizedesvessző a banki árfolyamról, 70 millió forintot talált egy férfi a számláján

Meglepődve vette észre egy szegedi férfi, hogy eltűnt a tizedesvessző a frankárfolyamból. A bank később korrigálta a hibát.

2019.05.23 17:05Ma.hu

Két percen keresztül 284,44 helyett 28 444 forint volt a svájci frank árfolyama a CIB Banknál - írta a 24.hu. A portálnál egy szegedi férfi jelentkezett, aki épp abban a két percben vezetett át 2500 frankot a devizaalapú számlájáról a forintalapú számlájára. Eléggé meglepődött: a hiba miatt 700 ezer forint helyett hirtelen 70 milliót talált a számláján.

A CIB honlapján bárki ellenőrizheti, hogy mi történt: azon az oldalon, ahol az elmúlt hetek árfolyamait listázzák, jól látni, hogy május 6-án reggel valóban volt két perc, amíg az euró és a frank árfolyama is a százszorosára ugrott.

A bank azt közölte: a probléma összesen nagyjából 200 tranzakciót érintett. Aznap estére az összes tranzakciót kijavították, az utalások a helyes árfolyammal kalkulálva teljesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.