Gazdaság

Szijjártó: Magyarország a világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van

Tavaly minden idők legmagasabb beruházási értékét mutatta fel az ország.

2019.05.10 08:20ma.hu

Magyarország a világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán pénteken.

Szijjártó Péter a Site Selection című amerikai szaklap idei jelentését idézve hozzátette: a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben a magyar beruházásösztönző ügynökséget, a HIPÁ-t választották a legjobbnak.

Mindez elismerés a magyar emberek számára is, hiszen ezeknél a döntéseknél megvizsgálják a munkaerőpiaci helyzetet, a munkaerő képzettségét; a magyar emberek tudása és szorgalma teljesen versenyképes - mondta.

Beszélt arról is, hogy tavaly minden idők legmagasabb beruházási értékét mutatta fel az ország: 98 külföldi nagyberuházás érkezett Magyarországra 1380 milliárd forint értékben.

"A németek mögött továbbra is nagy lendülettel fektetnek be az amerikaiak, de látszik, hogy legalább annyira diktálják a világgazdasági átalakulások tempóját keletről, mint nyugatról, hiszen a japán, kínai és koreai vállalatok egyre-másra jelentkeznek fejlesztéseikkel, amelyek meghatározzák az európai gazdaság alakulását is" - mondta Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.