Sztrájk

Megállapodott a HungaroControl és a szakszervezet

Elmarad az április 23-ától tervezett határozatlan idejű sztrájk.

2019.04.17 19:47ma.hu

Megállapodott egymással a HungaroControl és az irányítókat képviselő CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete, így elmarad az április 23-ától tervezett határozatlan idejű sztrájk.

A HungaroControl az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, minden vitás kérdésben sikerült megállapodni, a kollektív munkaügyi vitát lezárták, az április 23-a 10 órától tervezett határozatlan idejű sztrájk elmarad.

A szakszervezet szerdán 11 és 13 óra között figyelmeztető sztrájkot tartott, ennek idején a magyar légtér csak korlátozott számban tudott repülőgépeket irányítani.

Az érdekképviselet a HungaroControl korábbi tájékoztatása szerint 21 pontos követelést terjesztett be, ezek mindegyike a munkakörülményeikkel és a munkaidő beosztással voltak kapcsolatosak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.