Gazdaság

Magyar-orosz szándéknyilatkozatokat írtak alá az Atomexpón

Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat hétfőn Szocsiban, a XI. Atomexpón.

2019.04.15 23:30ma.hu

Az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern tagvállalata vegyesvállalat alapításáról írt alá részletes szándéknyilatkozatot (term sheet). Eszerint mindkét alapító azonos, 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd, az új vegyes vállalat erőművek számára, beleértve az atom és hagyományos hőerőműveket is, karbantartási szolgáltatást nyújt majd.

A Roszatom nemzetközi szervezete, a Rusatom Nemzetközi Hálózat és a Dunaújvárosi Egyetem között létrejött együttműködési szándéknyilatkozat alapot teremt a két fél együttműködéséhez a tudományos képzés területén. Az együttműködés kiterjed előadások, szemináriumok szervezésére és lebonyolítására, közös tananyagok létrehozására, diákcsereprogramok kezdeményezésére orosz egyetemekkel és egyéb területekkel. A felek arról is megegyeztek, hogy megvizsgálják az atomenergetikai ipari szakemberek képzését célzó szak indításának a lehetőségét a Dunaújvárosi Egyetemen.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Alkotó Energia programja az Atomexpo Awards díjátadó gálán fődíjat kapott a lakossági kommunikáció kategóriában, ahol 14 jelöltből végzett az első helyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.