Biznisz

Ajánlatot tesz a Mol a Slovnaft kisebbségi részvényeinek felvásárlására

A Mol csoport jelenleg több mint 30 országban rendelkezik érdekeltségekkel, s több mint 26 ezer embert foglalkoztat.

2019.04.14 05:30MTI

A Mol csoport pénteken bejelentette, hogy nyilvános ajánlatot tesz, leányvállalata, a pozsonyi Slovnaft kisebbségi részvényeinek felvásárlására - közölte az MTI-vel Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője pénteken.

A Mol jelenleg a Slovnaft részvényeinek 98,56 százalékát tartja ellenőrzése alatt, az ajánlat a teljes részvényállomány fennmaradó 1,44 százalékára szól. A nyilvános ajánlatot még a Szlovák Nemzeti Banknak (NBS) is jóvá kell hagynia, így annak részleteit csak ezt követően hozza nyilvánosságra az olajvállalat.

A Slovnaft részvénycsomagja, amelyre a Mol ajánlata szól, kisrészvényesek birtokában van. A Slovnaft tájékoztatása szerint a felvásárlási ajánlattal, anyavállalatuk a részvényállomány racionalizálását célozza, hogy így csökkentse a vállalat adminisztratív terheit a pozsonyi tőzsdén.

A Mol csoport jelenleg több mint 30 országban rendelkezik érdekeltségekkel, s több mint 26 ezer embert foglalkoztat. A vállalat négy olajfinomítót és két petrolkémiai üzemet működtet, ezenfelül csaknem kétezer benzinkutat tulajdonol kilenc közép- és dél-kelet-európai országban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.