Gazdaság

Itt szeretnek legjobban dolgozni a magyarok

Ismét a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint.

2019.04.12 09:20ma.hu

A Randstad Employer Brand Research 2019 felmérés eredményei alapján hatodik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat: a LEGO végzett a második, az IBM a harmadik helyen. A legismertebb munkaadónak járó címet a Spar vehette át.

A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte az SSC (szolgáltató központok) és a telekommunikáció, a munkavállalók ebben a három szektorban helyezkednének el a legszívesebben.

A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora nem változott tavalyhoz képest.

A Randstad Hungary közleménye szerint továbbra is a fizetés a legfontosabb szempont, a második helyen áll a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás.

A fluktuációt tekintve a megkérdezett munkavállalók 23 százaléka váltott tavaly munkahelyet, legtöbbször a munkabérrel és karrierúttal összefüggő problémák vagy a remélt, jobb lehetőségek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.