Üzlet

Közzétették az új paksi atomerőművi blokkok fővállalkozói szerződését

Esetleges jogvitában svájci választott bíróság jár el.

2019.03.29 09:06MTI

A Paks II. Zrt. közzétette honlapján a paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházására vonatkozó fővállalkozói szerződést - írta a Magyar Nemzet online kiadása csütörtökön.

A lap szerint az Atomsztrojexporttal kötött tervezési, beszerzési és kivitelezési szerződésben foglalt megvalósítási megállapodások a projekt teljes életciklusát lefedik.

A magyar kormány a projekt "kulcsrakész" megvalósítását várja el, ideértve a VVER-1200-as típusú reaktorok üzembe helyezését, valamennyi szükséges rendszerkiegészítést, illetve a nukleáris üzemanyag leszállítását az első töltethez és az első újratöltéshez - emelték ki.

A 110 oldalas angol nyelvű dokumentumból kiderül, hogy a szerződésekre a Svájci Államszövetség jogszabályai irányadók, a szerződést érintő esetleges jogvitában svájci választott bíróság jár el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.