Gazdaság

Hamarosan egyesül az NKM földgáz- és áramszolgáltatója

NKM Energia Zrt. néven június 30-án összeolvadással egyesül az NKM földgázszolgáltató és áramszolgáltató társasága.

2019.03.13 19:15ma.hu

Az NKM Energia Zrt. mérlegfőösszege 313 milliárd forint, jegyzett tőkéje 40 milliárd forint, saját tőkéje 210 milliárd forint lesz. A teljes kereskedelmi üzletág egy pontba szervezésével tovább folytatódik a társaságcsoport villamosenergia és földgáz üzletágai közötti szinergiák erősítése, az ügyfelek biztonságos és magas színvonalú ellátása és a modernizáció - írja közleményében az NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Az ügyfeleknek nincs tennivalójuk, az energiaszolgáltatást a továbbiakban az új, integrált multi-utility társaság biztosítja, amely Magyarországon egyedülálló módon biztosít egyszerre földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást az ország egész területén.

Az egyesüléssel nem változnak az ügyfél-azonosítók, a számlázás ritmusa, a diktálási időszakok, sem a folyószámla azonosítók és a csoportos beszedési megbízások érvényessége. A cégjogi egyesüléssel az ellátás zavartalan marad, az ügyfeleknek nincs teendőjük sem az áram-, sem a földgázszolgáltatás terén.

Az NKM folyamatosan tájékoztatja mind az egyetemes szolgáltatásban, mind a versenypiacon kiszolgált ügyfeleit a változásról, az első hivatalos tájékoztatókat június elejétől, a számlákkal kapják kézhez az ügyfelek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.