Autóipar

Kétmillió autót hív vissza a Subaru

A Subaru Corp. japán autógyár világszerte 2,27 millió autót hív vissza szervizekbe javításra a féklámpa-kapcsoló meghibásodásának megelőzésére.

2019.02.28 11:50ma.hu

A visszahívási akció a 2008 szeptembere és 2017 márciusa között készült Subaru Forester és Impreza modellekre vonatkozik.

Az autógyár által a tokiói közlekedési minisztériumnak benyújtott közlemény szerint tisztítószerek és kozmetikai cikkek kipárolgásai a jármű elektromos rendszerének a korrózióját okozhatják, ami esetenként a féklámpa kapcsolásának elmaradásához vezethet, egyúttal problémát okozhat a motor indításakor is.

A Subaru mintegy 1400 olyan esetről számolt be, amikor a féklámpa-kapcsoló meghibásodott Japánban, hangsúlyozva, hogy a hibák nem okoztak balesetet.

Tavaly a Subaru 1,07 millió gépkocsit értékesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.