Ellenőrzés

Vizsgálja a GVH a booking.com tájékoztatásait

A hivatal kiemelte, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti jogsértés megállapítását.

2019.02.23 04:35MTI

Versenyfelügyeleti eljárás keretében vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a booking.com tájékoztatásait és szállásmegjelenítéseit.

A GVH csütörtöki tájékoztatása szerint a szálláshelyeket kínáló honlap tájékoztatásai alkalmasak lehetnek pszichés nyomásgyakorlásra, így korlátozhatják a fogyasztók választási vagy magatartási szabadságát. Vizsgálják továbbá, hogy a szállásajánlatok megjelenítéseiben nincs-e fogyasztói döntést torzító különbség, illetve a szállásajánlatok valóban lemondhatók-e térítésmentesen a booking.com hirdetéseinek megfelelően. Utóbbiak utánkövetésére a portál ellenőrzési rendszere nem alkalmas egyértelműen - írta a GVH.

A hivatal kiemelte, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti jogsértés megállapítását. Az eljárás lefolytatására három hónap áll rendelkezésre, de indokolt esetben kétszer, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.