Vége

Bezárja romániai üzemét a Rieker német cipőgyártó

Bezárja romániai üzemét a német Rieker cipőgyártó, az intézkedés miatt több mint 660-an kerülnek utcára.

2019.02.13 09:23MTI

A gyár bezárásának hírét megerősítette a Mediafax hírügynökségnek Pavel Kasai, a Temes megyei munkaerő-elosztó hivatal vezetője, aki közölte, hogy értesítést kaptak a vállalattól, miszerint mind a 663 dolgozójukat elbocsátják. Az intézményvezető nem tudott részleteket a bezárás okairól. Erről Ionut Pasula, a lugosi üzem menedzsere sem nyilatkozott, csak annyit mondott a helyi médiának, hogy a következő napokban közleményt adnak ki.

A román pénzügyminisztérium adatai szerint a Rieker Románia 2017-ben 264,7 millió lej (17,8 milliárd forint) árbevételt ért el, nyeresége 2,8 millió lej (188,3 millió forint) volt.

Az 1874-ben alapított cipőgyártó 1998-ban nyitotta meg üzemét a Temes megyei településen. A vállalat központja Svájcban van, világszerte mintegy 20 ezer dolgozója van, cipőgyárakat működtet Kelet-Európában, Észak-Afrikában és Vietnamban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.