Csere

Megvásárolta a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu oldalakat az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa

Az adminisztrátorok minden feltöltött hirdetést és előéletet igazoló dokumentumot ellenőriznek.

2019.01.30 03:30MTI

A Wallis Asset Management Zrt. megvásárolta a Net Mobilitás Zrt.-t, így a Wallis tulajdonába került a JóAutók.hu és az Auto-Licit.hu honlap is, a vételárat a felek üzleti titokként kezelik - közölte a Wallis Asset Management Zrt. kedden az MTI-vel.

A felvásárló cég egyben az AutoWallis Nyrt. fő tulajdonosa is, aki azért vásárolta meg ezt a két weboldalt, mert a jövőben az online autókereskedelem dinamikus bővülésére számít, ráadásul mindkét oldal illeszkedik a Wallis magyar autóipari befektetéseket tartalmazó portfoliójába.

A Wallis Csoport meghatározó tulajdonosa a Budapesti Értéktőzsdén standard kategóriában jegyzett AutoWallis Nyrt.-nek (korábbi nevén Altera), amelynek tagvállalatai Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, gépjármű-kölcsönzéssel foglalkoznak, és 2017-ben 66 milliárd forintos (nem konszolidált magyar számviteli törvény szerinti) árbevételt értek el.

A megvásárolt oldalakról megjegyezték, hogy a korábbi tulajdonosuk a Net Mobilitás Zrt. 2016-ban alakult, eddigi fő tulajdonosa a Tőkepartner Kockázati Tőkealap volt. A JóAutók.hu az első ellenőrzött használtautó piactér, 2017 óta meghatározó és dinamikusan növekvő szereplője a magyar online autókereskedelmi piacnak, azért jött létre, hogy hatékonyan kapcsolja össze a biztonságorientált autóvásárlókat a tisztességes eladókkal. A honlapnál dolgozó adminisztrátorok minden feltöltött hirdetést és előéletet igazoló dokumentumot ellenőriznek. Az Auto-Licit.hu több mint 12 éve üzemelő, flottafüggetlen gépjárműaukciós oldal. Célja, hogy a megbízók flottájából kikerült használt gépjárműveket transzparens, online aukción értékesítse a lehető legmagasabb kereskedői árakon a magyarországi autókereskedéseknek. Az oldal megbízói többnyire multinacionális cégek, flottakezelők, lízingcégek, állami- és magánvállalatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.