Szerencsejáték

Majdnem 200 milliót nyert a pókeres, de mivel buddhista, az egészet elosztogatta

Persze jótékony célra.

2019.01.19 14:40ma.hu

671 ezer dollárt, vagyis nagyjából 187 millió forintot kaszált a 67 éves kanadai pókeres a Bahamákon tartott PokerStars Caribbean Adventure versenyen, ahol a harmadik helyre jött be. A civilben tibeti tolmácsként dolgozó Scott Wellenbach nem sokat gondolkodott, mire költse a vagyont, úgy ahogy van felajánlotta jótékony célokra, a szegényeket segítő Oxfamnek, az Orvosok határok nélkülnek és hasonlóknak.

Wellenbach annyival kommentálta a dolgot, hogy a sok meditációból adódó önfegyelem hozta el neki a nyereményt, és gyakorló buddhistaként nem is tehet mást, mint hogy a nála jobban rászorulókat segíti vele - írta az Index.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.