Gazdaság

Sokan már csak hétfőn kaphatnak nyugdíjat

Akinek nem érkezett meg ma kora estig, annak várnia kell hétfőig.

2019.01.11 19:06ma.hu

Sok nyugdíjas nem kapta meg péntek este 6 óráig a járandóságát - tudta meg az Index.

A jogszabály szerint annak, aki bankszámlára kapja, a nyugdíjat minden hónap 12-én, vagy ha az hétvégére esik, az azt megelőző utolsó munkanapon kell folyósítani. Eszerint akinek a számláján a bankja ma koraestig nem írta jóvá a nyugdíj összegét, az hétfőig már biztosan nem jut a pénzéhez.

Az Államkincstár péntek délelőtt még azt közölte, hogy nincs fennakadás, és bár a nyugdíjakat technikai okok miatt pénteken írják jóvá, a bankszámlára érkező nyugdíjakat az érintettek a mai nap folyamán megkapják.

Bár arról nem nyilatkoztak, hogy mi lehet a késedelem oka, a Portfolio piaci forrásból úgy értesült, hogy egy banális hiba áll az ügy hátterében. A MÁK véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a Giro éjszakai rendszerébe, ezért nem érkeztek meg reggel a nyugdíjak. A MÁK nem erősítette meg, de nem is cáfolta értesülést.

Az is lehetséges, hogy az átutalások délután megérkeztek a bankokba, ám az időszűke miatt már nem tudták feldolgozni és jóváírni azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.