Elismerés

Soros György az év embere a Financial Times szerint

A neves brit üzleti napilap Soros György milliárdos befektetőt választotta meg az év emberének.

2018.12.19 10:44ma.hu

Hazájától, Magyarországtól egészen Amerikáig a nacionalizmus és a populizmus erői megsemmisítik a liberális demokratikus rendet, amelyet ő személy szerint támogat.

Az egyetlen ember, aki magánszemélyként saját külpolitikát épít, a világ erős embereivel kell megküzdenie, akiknek céljuk személyének delegitimizálása - írja a Financial Times cikkére hivatkozva a Portfolio.

A lap írása szerint ő a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek. Mára azonban mindenhonnan támadják, elég Vlagyimir Putyinra vagy Donald Trumpra gondolni.

Több mint három évtizede filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen és mostanra egyre jobban kiváltja a nemzeti populisták haragját, akik egyre erősebbek, főleg Európában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.