Közlekedés

Elhúzódik a kiskörei Tisza-híd felújítása

A vasútforgalom május 14-ig szünetel, addig vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

2018.12.17 22:30MTI

Elhúzódik a kiskörei Tisza-híd felújítása, ezért a vasútforgalom május 14-ig szünetel, addig vonatpótló buszok szállítják az utasokat - közölte a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a felújítási munkák során olyan műszaki hibákat tártak fel, amelyek kijavítása a tervezettnél több időt vesz igénybe, ezért a vonatközlekedés előreláthatóan május közepéig szünetel a hídon. December 9-től május 14-ig Kisköre és Abádszalók állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, Kisköre és Abádszalók között pedig pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A közúti forgalom várhatóan december 17-én indulhat meg a 20 tonna legnagyobb megengedett össztömeget el nem érő járművek számára, így a pótlóbuszoknak már nem kell kerülő útvonalon közlekedni. Ugyanakkor március végétől május 14-ig újra lezárják a hidat a közúti forgalom elől.

Magyarország egyetlen vegyes, közúti és vasúti használatú hídjának felújítása június közepén kezdődött, amellyel a híd élettartama, üzemben tartásának ideje legalább 10-15 évvel meghosszabbítható. A korszerűsítés kiterjed egyebek között szerkezeti elem cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó közút útburkolatának, útpadkájának és vezetőkorlátjának felújítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.