Fizetés

150 ezer forint lehet jövőre a minimálbér

Az idén a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180,5 ezer forint.

2018.12.17 12:22ma.hu

Várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre a garantált bérminimum összege, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat – értesült a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, a számok véglegesen ezen a héten dőlnek el, mert a napokban ül össze a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), hogy megegyezzenek a kérdésben.

Amennyiben nem születik egyezség, a kormány várhatóan legalább 150 ezer és legalább 200 ezer forintban határozza meg a két összeget - írja a lap. Az idén a minimálbér bruttó 138 ezer forint, míg a garantált bérminimum 180,5 ezer forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.