Biznisz

A milliárdos üzletember szerint a kevesebb munkáé a jövő, nem a túlóráé

Richard Branson milliárdos üzletember véleménye szerint a technológiai fejlődésnek hála, az emberek kevesebbet fognak dolgozni a jövőben, így eljön majd az idő, amikor három, vagy akár négy napos is lehet a hétvégi szünet.

2018.12.14 13:20ma.hu

Ha hatékonyabban dolgozunk, nem kell majd több időt valós munkaidővel tölteni - írja blogbejegyzésében. Magyarországon érdekes módon mozdultak el ezzel ellentétes irányba a dolgok.

De mi meg fejtettük, miért. Nem a jövő miatt döntött így a kormány Magyarországon, hanem a jelen miatt. Továbbra is fizikai összeszerelő országnak tekintik a lakosságot, nem pedig kiemelt hozzá adott értéket teremtő szellemi fészeknek. Ezt mutatja az oktatási rendszer lebutítása is. Persze lehet, hogy ez utóbbi nem szándékos, csak olyan alkalmatlan politikusokat tudnak tenni az oktatás élére, akik ilyen képességekkel rendelkeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.