Szaloncukor

Karácsony - Rekordbevételt várnak a kiskereskedelemben

Az év utolsó hónapjának forgalma megközelítheti az 1200 milliárd forintot.

2018.12.11 16:14MTI

Rekordbevételre számít idén decemberben a kiskereskedelemben az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ): az év utolsó hónapjának forgalma megközelítheti az 1200 milliárd forintot - mondta Vámos György, az OKSZ főtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

A gazdaság teljesítménye kiemelkedő, az elmúlt évek tapasztalata alapján az év utolsó hónapjában költik el az emberek a legtöbb pénzt - tette hozzá.

Az ünnepi időszakban a vásárlók a karácsonyi készülődéshez kapcsolódó tipikus termékeket keresik: a szaloncukrot, az édességeket, a sütési alapanyagokat, illetve az italokat.

Az ajándékok köre hagyományosan nem változik, könyv, játék, műszaki cikk, illatszer, vagy a ruházati cikkekből fogy a legtöbb - ismertette. Egy-egy iparág forgalmának fele a karácsonyhoz kötődik, példaként a játékokat vagy a könyveket emelte ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.